Seksuele aantrekking: mannen vs. vrouwen

Dat seksuele aantrekking voor mannen heel anders werkt dan voor vrouwen, mag bekend zijn. Waar de meeste mannen zich zeer richten op het visuele aspect, kan voor de meerderheid van de vrouwen beter het licht uit. Of met de ogen dicht, want dan worden onze andere zintuigen meer gestimuleerd. Bij het eerste contact gaan de dames meer uit op het gevoel dat ze bij een man hebben, niet per se op hoe mooi deze is.

Seksuele aantrekking is een oerinstinct

Mannen houden dus van mooie dames. Maar bij dames zijn er ook zeker uiterlijke aspecten van de andere partij die mede bepalend zijn voor de mate waarin zij zich tot diegene aangetrokken voelt. Als de man er onverzorgd uitziet, is de aantrekkingskracht automatisch minder dan wanneer iemand tot in de puntjes verzorgd is. Nette, schone mensen zien er gezonder uit, iets waarbij ons oerinstinct om de hoek komt kijken.

Mannen zijn vooral visueel

Van nature vallen we allemaal op mensen die ons gezond nageslacht kunnen geven. Voor mannen zijn dat bijvoorbeeld vrouwen met vrouwelijke vormen, omdat daarvan duidelijk is dat ze goed kinderen kunnen baren en voeden. Of een egale huid, want dit wijst op een goede gezondheid. Binnen dit onderwerp is er voor mannen eigenlijk niet heel veel te zeggen. Behalve dat ze zich al vrij snel tot een vrouw aangetrokken voelen, als deze persoon mooi, vrouwelijk en gezond is en veel huid toont. En niet het innerlijk van een heks heeft, ookal maakt sommige mannen dat ook niet veel uit…

_0008_pexels-photo-403572

Bij vrouwen komt er veel meer kijken

Voor vrouwen is seksuele aantrekking een wat ingewikkelder verhaal. Voor hen is het ook belangrijk dat de potentionele partner haar en de kinderen kan beschermen en kan voorzien van voedsel en veiligheid. Het is dus niet puur visueel, maar ook vooral emotioneel. De man moet sterk zijn om het gezin te kunnen beschermen, maar een sterke man kan ook gevaarlijk zijn. Daarom moet er een sterke emotionele band zijn en de vrouw moet voelen dat ze hem kan vertrouwen. Overigens lijkt geur ook een grote rol te spelen bij vrouwen. Seksuele aantrekkingskracht is voor (de meeste) vrouwen dus een stuk gecompliceerder.

Nu denk je vast “Ja, maar als het voor één keertje is maakt dat allemaal toch niet uit?” Jawel, want het is iets dat van diep van binnen komt. Het zit zo diep verstrengelt in ons, het is een echt oerinstinct. Voorbehoedsmiddelen bestaan nog niet zo heel lang en we hebben het nog niet afgeleerd om na te denken over wat er gebeurt nadat de vrouw zwanger raakt. Want dat is uiteindelijk wel het doel van seks geweest: voortplanting.

Het beste tijdstip voor seks

Vergroot je seksueel verlangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *